سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
 

معرفی بندر

بندر نکا 

بندر نکاء از سال 1374با پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شرکت کشتی سازی صدرا شروع به فعّالیت نموده است. موقعیّت استراتژیک این بندر در دریای خزر اهمیت آنرا در سالهای اخیر دو چندان کرده است.

بندر نفتی نکاء به عنوان بزرگترین بندر نفتی شمال وبندر تابعه منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد نقش حائز اهمّیتی در تهیه سوخت پالایشگاه های داخل کشور، سوآپ نفت خام و ترانزیت فرآورده های نفتی نظیر بنزین، مازوت و گازوئیل را دارا می باشد. عملیات سوآپ نفت خام با همکاری بندر نفتی خارک صورت می پذیرد که از این طریق محموله های نفتی دریای خزر به خلیج فارس و آبهای آزاد راه می یابند.

 این بندر در جوار شرکتهای بزرگ نفتی شامل پایانه های نفتی شمال، حفاری شمال، نفت خزر، کشتی سازی ایران صدرا و نیروگاه نکاء واقع گردیده است،  که با بکارگیری کادری مجرّب و کارآزموده عملیات دریایی کشتیها را انجام داده و با استفاده از اصول و موازین قانونی داخلی و بین المللی دریایی بر حسن اجرای این عملیات وحفظ کیفیت بالای ایمنی، بهداشت و رعایت احترام به محیط زیست دریایی نظارت می نماید. لزوم رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار و اهمیت نهادن به مسئله مهم و انکار ناپزیر محیط زیست دریای خزر که به عنوان یکی از نقاط خاص زیست محیطی واکولوژی دریایی در دنیا محسوب می گردد، از چالش های عمده این بندر تلقی گردیده وهمواره بر دقّت اجرای قانون دریایی ایران و معاهده ها و کنوانسیون های بین المللی دریایی در مورد ارتقاع سطح ایمنی دریانوردی وجلوگیری از آلودگی محیط زیست دریایی تأکید می نماید.

بندر نفتی نکاء در حال حاضر دارای پنج پست اسکله می باشد که با توجه به اهمّیت این بندر در امر سوآپ، با اتمام طرح ملّی حوضچه فراگیر این تعداد به سیزده پست افزایش خواهد یافت